![]() ![]() ![]() |
Liian hyvää hukattavaksi - 22.-28.9. vietetään hävikkiviikkoa22.09.2025 Hävikkiviikko on Kuluttajaliiton koordinoima vuosittainen kampanja, jonka tavoitteena on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta. Hävikkiviikkoa on vietetty vuodesta 2013 lähtien. Ruokahävikki on alun perin syömäkelpoista ruokaa, joka syystä tai toisesta päätyy jätteeksi. Koko elintarvikeketjun ruokahävikistä noin 18 prosenttia syntyy ravitsemispalveluissa. Luonnonvarakeskus Luken 2021 tekemän tutkimuksen mukaan suurin hävikin aiheuttaja ravitsemispalveluissa on tarjoiluhävikki eli ruoka, joka on ollut linjastossa tai valmistettu sitä varten eikä tulekaan syödyksi. Lisäksi ravitsemispalveluissa syntyy hävikkiä ruokailijoiden lautastähteenä ja keittiöissä ruokaa valmistettaessa (Luonnonvarakeskus 2021). Pyrimme omalta osaltamme vähentämään ruokahävikkiä muun muassa hyvällä suunnittelulla, ennakoinnilla sekä ylijääneen ruoan hyödyntämisellä. Ylijäänyttä ruokaa myös myydään lounasajan jälkeen pikkurahalla kotiin vietäväksi Hopunkallion ravintolassa kaikille asiakkaille sekä kouluilla koulukiinteistöissä työskenteleville.
|
|