Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

Tukihenkilö- tai tukiperhetoiminnan tavoitteena on edistää lapsen/nuoren myönteistä kasvua ja kehitystä sekä tukea vanhempien jaksamista. Tukihenkilöitä myönnetään esimerkiksi paikkaamaan perheen puuttuvaa sosiaalista verkostoa, tukemaan lasta tai nuorta elämän murrostilanteissa, sekä harjoittelemaan lapsen tai nuoren kanssa sosiaalisia taitoja ja verkostoitumista kodin ulkopuolelle. Palvelutarpeen arvioinnin perusteella voidaan myöntää tukihenkilö tai tukiperhe erityistä tukea tarvitsevalle perheelle tai lapselle.

Useat lapset ja nuoret kaipaavat tällä hetkellä Sastamalan ja Punkalaitumen alueella sopivaa tukiperhettä tai tukihenkilöä. Olisiko sinun/teidän koti juuri se, jossa olisi aikaa lapselle viikonloppuisin tai olisiko sinulla muutama arki-ilta vapaana tukihenkilötoimintaan?

Perhettä voi tarvita esimerkiksi yksinhuoltajaperheen leikki-ikäinen, useamman lapsen katras tai vilkas, mutta valloittava erityislapsi. Tukihenkilöä taas tarvitaan usein hieman vanhemmille lapsille tai nuorille. Tukiperheessä lapsi/lapset käyvät säännöllisesti ja sovitusti, yleensä yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukihenkilöä tavataan 2-4 kertaa kuukaudessa.

Mikäli tukiperhe- tai tukihenkilötoiminta kiinnostaa voit ottaa yhteyttä
Lapsiperheiden sosiaaliohjaukseen, Eija (puh. 040 689 8130) ja Miia (puh. 040 702 3117)