A

Neuvolapalvelut

 

Neuvolatoiminnalla on keskeinen osa terveyden edistämisessä ja sairauksien ehkäisyssä. Neuvolapalveluihin kuuluvat muun muassa terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot, terveydenhoitajan tekemät kotikäynnit, raskauden aikaiset seulontatutkimukset, perhevalmennustilaisuudet ja puhelinneuvonta.

Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvolat: Mouhijärven neuvola, Tohtorinpolku 4, 38460 Sastamala, Punkalaitumen neuvola, Lauttakyläntie 11, 31900 Punkalaidun, Vammalan neuvola, Itsenäisyydentie 2, 38200 Sastamala. Kiikoisten, Suodenniemen ja Äetsän neuvolat ovat toistaiseksi suljettuina.

Neuvoloiden ennaltaehkäisevät palvelut ovat maksuttomia. Terveydenhoitajan vastaanotolle voi hakeutua kaikissa terveyteen liittyvissä asioissa.

Kaikki neuvolat toimivat ajanvarauksella. Ajanvarauksen peruutuksen voitte tehdä terveydenhoitajan puhelintuntinumeroon. Sähköpostin välityksellä annetaan vain yleistä neuvontaa ei kiireellisissä asioissa. Sähköpostilla ei välitetä henkilökohtaista hoitoon liittyvää tietoa tietoturvan takia.

 • Äitiysneuvola
Lastenneuvola
Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto
Aikuis- ja diabetesneuvola
Ehkäisyneuvola
Gynekologiset asiat ja sukupuolitautien hoito
Seulontatutkimukset
Neuvolan mielenterveystyö

Osastonhoitajan yhteystiedot:

Osastonhoitaja Erja Mäkelä, erja.makela@sastamala.fi, puh. 040 829 7893